Brandblusser XL - Uw partner op het gebied van brandveiligheid.

Onderdelen 21 tot 30 van totaal 49

Stel een Oplopende Directie in
per pagina

Ongeluk zit in een klein hoekje, we hebben het allemaal wel eens gezegd of gedacht. Laat staan dat we allemaal wel eens flink in de lach geschoten zijn nadat we iemand zagen struikelen of anderzijds een tuimeling maken. (Wel bij voorkeur lachen wanneer je of weet dat die persoon niet heel veel pijn heeft, of wanneer deze je niet kan zien.) Maar wat doet u eraan?

 

 

Lees meer
Geplaatst in Veiligheid door Kevin

Het hoge woord is eruit: twee op de drie huizen in Nederland heeft geen of een slecht werkende koolmonoxidemelder thuis hangen. Levensgevaarlijk vinden wij. Koolmonoxide, ook wel de stille moordenaar genoemd, is een verstikkend gas dat bij een niet of slecht functionerende gashaard of ouderwetse keukengeiser vrij komt. Wat kunt u er het beste tegen doen?

 

Lees meer
Geplaatst in Rookmelders Brandpreventie Tips Veiligheid door Kevin

Weet jij wat noodverlichting is? Want noodverlichting is veel meer dan de groene pictogram verlichting die boven vrijwel alle deuren aanwezig is in een pand. Deze kennen we allemaal wel van de grotere gebouwen waar we voor werk of plezier in aanwezig zijn. Zelfs in de bioscoop zijn deze groen verlichte bordjes soms tot storends toe aanwezig boven de deur wanneer alle andere lichten gedoofd zijn tijdens het spelen van een film. Als die bordjes niet de enige noodverlichting zijn, weet jij nog wel wat noodverlichting is dan? 

 

 

Lees meer
Geplaatst in Brandpreventie Tips Veiligheid door Kevin

Een nieuwe trend binnen de horeca zijn de foodtrucks! Food trucks zijn meestal busjes of kleine vrachtauto's die zijn omgebouwd tot een rijdende keuken! Wist u bijvoorbeeld dat er al speciale foodtruck festivals zijn? Een foodtruck festival is een festival waarbij de food trucks allemaal op een verzamelplek staan. Hier kan je doormiddel van muntjes of contant geld uw eten halen! Super hip en ook nog eens trendy. Maar hoe zit het met de brandveiligheid? En waar moet ik als food truck eigenaar rekening mee houden? Brandblusser XL geeft u de juiste tips!

 

Lees meer

De meeste branden in huis ontstaan nog altijd door mensen, dingen die we doen of in bepaalde gevallen juist niet doen. En wanneer je aan mensen gaat vragen waar de meeste branden in huis ontstaan, zal je heden ten dage toch snel een antwoord krijg als in de keuken of in de woonkamer, bij de kachel. In veel gevallen is dit een zeer juiste conclusie, want de meeste branden die in woningen ontstaan, ontstaan in de keuken. Maar ook brandstichting, klussende mensen, niet goed omgaan met kaarsen, kinderen die met vuur spelen en roken vallen naast onachtzaam koken onder branden die ontstaan door menselijk toedoen. 

 

 

Lees meer

Een schrikbarende ontdekking gedaan door het bedrijf Nest. Nest ontwikkeld rookmelders die bedient kunnen worden met een smartphone. Benieuwd naar de uitkomst?

 

 

Lees meer
Geplaatst in Brandblussers Veiligheid door Kevin

Waarom is de coating van een schuimblusser nu zo belangrijk? Lees hier meer over de coating van de schuimblussers.

Lees meer
Geplaatst in Veiligheid door Kevin

Doe de brandtest!

17-09-2015 14:24

Heeft u al eens de brandtest uitgevoerd? Loop dan eens de checklist na en kijk of u alles heeft gedaan! Heeft u een aantal keer "nee"? Doe dit dan zo spoedig mogelijk. Tevens komt dit in 1 van onze afleveringen ter sprake. 

Lees meer

Branddekens

24-08-2015 11:17

Een branddeken of blusdeken is een deken die je over een beginnend vuur keen kan leggen om de vlammen te doven. Omdat de deken de vuurhaard ontdoet van de zuurstof die het nodig heeft om te branden, zullen de vlammen doven. Het is dan ook zaak om de deken goed over de vuurhaard heen te leggen zodat er geen zuurstof meer bij kan komen. Wanneer je een blusdeken niet goed gebruikt, zal er alsnog zuurstof bij de brandhaard komen waardoor het vuur alsnog zal ontbranden.

De blusdeken wordt het meeste gebruikt in huiselijke kring, bijvoorbeeld in de keuken, wanneer de vlam in de pan slaat kan je deze gebruiken om de vlammen in een vroeg stadium te doven. Je kan blusdekens aanschaffen bij onder andere de bouwmarkten, en deze zijn altijd voorzien van een gebruiksaanwijzing. Het is echter raadzaam om in het voren door te nemen hoe de deken het beste gebruikt kan worden, zodat je niet wanneer er nood aan de man is in een keer deze nog moet gaan bestuderen.

 

 

Lees meer
Geplaatst in Brandpreventie Tips Veiligheid door Kevin

Pleisters zijn het wondermiddel voor de kleine huis tuin en keukenwondjes, naast een kus van je moeder op je zere knie natuurlijk. Pleisters bestaan in veel soorten en maten en tegenwoordig ook in allerhande kleuren en motieven. Maar wist je dat er al heel lang blauwe pleisters zijn? Deze worden gebruikt in de horeca wanneer iemand een verwonding heeft. Omdat geen enkel voedsel (van natuur) blauw is, zijn deze pleisters blauw. Mocht er iets mee gebeuren (wat niet de bedoeling is) dan is dit altijd terug te vinden. Of dat nu in de aardappelpuree is of tussen een broodje. Blauw is een opvallende kleur die je in ieder geval in de horeca vaak gemakkelijk terug kunt vinden. 

Lees meer
Geplaatst in Veiligheid door Pim

Onderdelen 21 tot 30 van totaal 49

Stel een Oplopende Directie in
per pagina