Brandblusser XL - Uw partner op het gebied van brandveiligheid.

Blusdekens

Blusdekens

8 Artikel(en)

Stel een Aflopende Directie in
per pagina

Rooster  Lijst 

 • Excl. BTW: € 7,95 Incl. BTW: € 9,62

 • Blusdeken Softbag 1,2 x 1,2 meter

  Een blusdeken van dezelfde kwaliteit als die in de plastic wandkoffer (hardbox), de Softbag maakt de deken handelbaar en makkelijk mee te nemen. Zo is veiligheid altijd onder handbereik. Door aan de twee strippen te trekken opent de deken zich eenvoudig en is deze direct gebruiksklaar.De blusdeken voldoet aan de norm EN 1869:1997. Afmetingen: 1,2 x 1,2 meter.

  Let op! Levertijd: 3-4 weken.

  Meer Informatie
  Excl. BTW: € 22,27 Incl. BTW: € 26,95

  Tijdelijk uitverkocht!

 • Fireblanket Blusdeken / Branddeken

  De nieuw ontwikkelde en gepatenteerde Fireblanket blusdeken is zodanig ontworpen dat deze door iedereen gebruikt kan worden. Een beginnende brand is dankzij de Fireblanket blusdeken eenvoudig, snel en veilig te blussen. Meer Informatie
  Excl. BTW: € 23,10 Incl. BTW: € 27,95

 • Blusdeken Hardbox 1,2 x 1,2 meter

  Een veilige oplossing voor “de vlam in de pan” of kleren die in brand staan. Deze blusdeken zit in een harde kunststof wandkoffer. De deken is snel en makkelijk te gebruiken; wanneer men aan de twee strippen trekt gaat de koffer open en is de deken direkt klaar voor gebruik. De blusdeken voldoet aan de norm EN 1869:1997. Afmetingen: 1,2 x 1,2 meter.

   

  Meer Informatie
  Excl. BTW: € 23,95 Incl. BTW: € 28,98

 • Blusdeken Hardbox 1,2 x 1,8 meter

  Een veilige oplossing voor “de vlam in de pan” of kleren die in brand staan. Deze blusdeken zit in een harde kunststof wandkoffer. De deken is snel en makkelijk te gebruiken; wanneer men aan de twee strippen trekt gaat de koffer open en is de deken direkt klaar voor gebruik. De blusdeken voldoet aan de norm EN 1869:1997. Afmetingen: 1,2 x 1,8 meter. Meer Informatie

  Normale prijs: € 44,77

  Special Price Excl. BTW: € 29,00 Incl. BTW: € 35,09

 • Blusdeken Softbag 1,2 x 1,8 meter

  Een blusdeken van dezelfde kwaliteit als die in de plastic wandkoffer (hardbox), de Softbag maakt de deken handelbaar en makkelijk mee te nemen. Zo is veiligheid altijd onder handbereik. Door aan de twee strippen te trekken opent de deken zich eenvoudig en is deze direct gebruiksklaar.De blusdeken voldoet aan de norm EN 1869:1997. Afmetingen: 1,2 x 1,8 meter Meer Informatie
  Excl. BTW: € 35,71 Incl. BTW: € 43,21

  Tijdelijk uitverkocht!

 • Blusdeken Softbag 1,8 x 1,8 meter

  Een blusdeken van dezelfde kwaliteit als die in de plastic wandkoffer (hardbox), de Softbag maakt de deken handelbaar en makkelijk mee te nemen. Zo is veiligheid altijd onder handbereik. Door aan de twee strippen te trekken opent de deken zich eenvoudig en is deze direct gebruiksklaar.De blusdeken voldoet aan de norm EN 1869:1997. Afmeting 1,8 x 1,8 meter. Meer Informatie
  Excl. BTW: € 40,76 Incl. BTW: € 49,32

  Tijdelijk uitverkocht!

 • Blusdeken Hardbox 1,8 x 1,8 meter

  Een blusdeken van dezelfde kwaliteit als die in de plastic wandkoffer (hardbox), de hardbox maakt de deken handelbaar en makkelijk mee te nemen. Zo is veiligheid altijd onder handbereik. Door aan de twee strippen te trekken opent de deken zich eenvoudig en is deze direct gebruiksklaar. De blusdeken voldoet aan de norm EN 1869:1997. Afmetingen: 1,8 x 1,8 meter. Meer Informatie
  Excl. BTW: € 41,60 Incl. BTW: € 50,34

8 Artikel(en)

Stel een Aflopende Directie in
per pagina

Rooster  Lijst 

Blusdekens

Voor de bestrijding van beginnende branden is een blusdeken een uitstekend blusmiddel. Blusdekens zijn relatief goedkope blusmiddelen en daarnaast ook nog eens eenvoudig in gebruik.

Een brand blussen met een blusdeken

Niet alle branden zijn te blussen met een blusdeken en een blusdeken kopen brengt een aantal overwegingen met zich mee. Wanneer u een brandblusdeken wilt kopen, dient u vooral na te denken over het soort brandhaard dat de blusdeken kan doven; dit heeft namelijk ook invloed op waar u de blusdeken plaatst. Blusdekens zijn geschikt voor het bestrijden van branden uit brandklasse A. Dit zijn vaste stoffenbranden die vaak in huis voorkomen waarbij bijvoorbeeld hout, papier, gordijnen en meubels vlam kunnen vatten. Daarnaast zijn blusdekens geschikt voor het blussen van kledingbranden en televisies of computerschermen. Het effectief bestrijden van gasbranden gebeurt door middel van poederblussers en voor vloeibare stoffenbranden kunt u naast poederblussers ook schuimblussers gebruiken.

Kleding blussen met een brandblusdeken

Omdat sommige brandblussers stofjes bevatten die schadelijk zijn voor mensen is een blusdeken een uitzonderlijk goede optie om brandende kleding mee te doven. Wanneer u de blusdeken over de brandhaard plaatst, ontneemt deze het vuur van zuurstof waardoor het niet langer door kan branden. Daarnaast wordt na plaatsing van de blusdeken ook de hitte weggenomen waardoor ernstige brandwonden voorkomen kunnen worden. Wanneer u de blusdeken gebruikt om brandende kleding op personen mee te doven, zorg er dan zo snel mogelijk voor dat u de hals van het slachtoffer strak bedekt met de blusdeken om te voorkomen dat het vuur bij het gezicht komt.

Gebruik geen branddeken voor vlam in de pan

Er wordt weleens gesuggereerd dat blusdekens ook gebruikt kunnen worden voor vlam in de pan. Brandblusser XL raadt dit sterk af, omdat niet alle branddekens geschikt zijn voor het bestrijden van vet en oliebranden. Wanneer bepaalde blusdekens in contact komen met vet of olie kunnen deze zelfs vlam vatten. Een branddeken kopen voor branden in de keuken is dus geen goed idee. Branden van (frituur)olie en vetten zijn de blussen met speciale vetbrandblussers of ABF sproeischuimblussers.

Een goedkope blusdeken kopen? Bestel eenvoudig online!

Bij Brandblusser XL kunt u diverse blusdekens kopen. De blusdekens in het assortiment verschillen van elkaar in grootte en hebben andere covers. De blusdekens in onze productlijn zijn 1,2 of 1,8 meter lang en breed. Daarnaast kunt u kiezen uit blusdekens in een plastic wandbox (hardcover) maar kunt u ook een blusdeken kopen die in een op te hangen softbox zit. Alle blusdekens in het assortiment voldoen aan de norm EN 1869:1997 en zijn voorzien van twee stevige uittreklinten die het gebruiksgemak bevorderen en ervoor zorgen dat de branddeken snel uit de verpakking gehaald kan worden en direct openvouwt in het geval van brand.

 

Heeft u vragen over de aanschaf van een blusdeken, wilt u bijvoorbeeld een brandblusdeken kopen maar weet u nog niet helemaal zeker of het wel een geschikt blusmiddel is? Neem dan contact met ons op. Onze experts helpen u graag bij het uitkiezen van een voor uw situatie geschikt blusmiddel.