Brandblusser XL - Uw partner op het gebied van brandveiligheid.

Brandblusser XL – Uw eerste hulp bij brandbeveiliging!

U denkt aan brandbeveiliging voor uw (vakantie)huis, uw bedrijf, uw auto en eventuele caravan, camper of boot. Laten we voorop stellen dat dit al 50% is van uw brandbeveiliging. U denkt er immers aan! Want laten we eerlijk zijn, hoe vaak heeft u gedacht bij het zien van een eventuele (auto)brand, “Pfoe, dat zal mij niet overkomen”. Maar dan ineens slaat het noodlot toe. Het eerste wat u denkt is: “Had ik maar..”. Juist dáárom zijn wij blij dat u heeft gedacht aan brandbeveiliging. Brandbeveiliging is een verzamelingswoord voor alles wat met brand te maken heeft. Hieronder vallen: Brandblussers, blusdekens, Rook en/of koolmonoxidemelders etc. Bent u op zoek naar brandbeveiliging voor uw bedrijf? Dan is het veelal verplicht om brandbeveiliging te hebben! Uiteraard helpt Brandblusser XL u bij de juiste keuze te maken wat en hoeveel u precies nodig heeft qua brandblussers. Brandblusser XL: Uw Eerste Hulp Bij Brandbeveiliging.

Hoeveel brandblussers heb ik nodig?

Het aantal brandblussers dat u nodig heeft, wordt bepaald door een aantal factoren. Een aantal factoren zijn bijvoorbeeld:

  1. Op wat voor locatie ga ik de brandblussers gebruiken? (Bijvoorbeeld een kantoor, werkplaats, winkel of fabriekshal.)
  2. Wat is de eventuele oppervlakte (m2) van de ruimte(s)?
  3. Wat voor apparatuur staat er in de ruimte?

Zodra u deze factoren op een rijtje heeft gezet hoeft u alleen maar ons speciaal gemaakte schema te volgen.

Wilt u meer weten over hoeveel brandblussers u nodig hebt? Bekijk dan onze pagina met de meeste informatie die u nodig heeft voor het bepalen qua aantal brandblussers.

Wat is het verschil tussen de verschillende brandblussers?

Zoals u weet is er een groot aantal verschillende blussers. Elke brandblusser heeft zijn eigen eigenschap met het bijbehorende blusmiddel. Welke brandblusser u nodig heeft qua type is volledig afhankelijk van uw situatie. Voor een zéér uitgebreide uitleg waarbij wordt aangegeven welke brandblusser u nodig heeft raden we u aan deze pagina te bezoeken. Om het voor u zo makkelijk mogelijk te maken hebben we de bluseigenschappen zo eenvoudig mogelijk opgeschreven. Ons motto blijft namelijk nog steeds: “Brandbeveiliging hoeft niet moeilijk te zijn!”. Heeft u geen tijd om dit op uw gemak door te lezen? Ook dat begrijpen wij. Speciaal daarom hebben wij een kleine opsomming gemaakt van de meest gebruikte brandblussers in uw situatie. Op dit moment raden wij het volgende aan*:

  • Schuimblusser 6/9 Liter               Kantoor, winkelruimte, showroom, (congres)zaal, café/eetgelegenheid.
  • Schuimblusser 2 liter                    Huis, keuken, Auto, Camper, Boot, Caravan, tuin, tuinhuizen, Foodtruck (Mits de verzekering wat anders voorschrijft).
  • Poederblusser 6/9/12 kilo            Opslagruimtes (Gas, distributie, etc.), CV ruimtes, werkplaatsen.
  • Poederblusser 1/2 kilo                  Bestelwagens, auto’s.
  • CO2 brandblusser 2/5 kilo           Serverruimtes, ruimtes met gevoelig apparatuur (Ziekenhuizen, etc.)

 

*Let op: Dit zijn eventuele indicaties. Wilt u een uitgebreide uitleg over de juiste blusmiddelen? Neem dan contact op via ons contactformulier, ons telefoonnummer, mail of Social Media kanalen. Of bezoek onze pagina: Wat is het verschil tussen de verschillende brandblussers.

De keuring en controle van de brandblussers, hoe zit dat nu precies?

De keuring of controle van uw brandblusmateriaal is voor veel mensen nog een doorn in het oog: Hoe zit het nu precies? En hoe moet ik dat dan precies doen? Ben ik wel verplicht om een keuring te hebben? Geen zorgen, de keuring en controle is al een stuk makkelijker dan u denkt.

De keuring en controle voor bedrijven, fabrieken en industriële omgevingen.

Heeft u een bedrijf? Dan is het antwoord heel simpel: De keuring moet elk jaar uitgevoerd worden door een erkend REOB bedrijf. Mocht uw verzekering nu voorschrijven dat het om de 2 jaar gekeurd moet worden, neem dan contact op met het desbetreffende REOB bedrijf. Bij een keuring moet elk apparaat dat met brandbeveiliging te maken heeft gekeurd worden Hieronder vallen: Brandblussers, brandslanghaspels, noodverlichting en eventuele vluchtplannen. Het belangrijkst is om de volledige keuring door een erkend REOB bedrijf volledig uit te laten voeren. Zo voorkomt u eventuele gebreken aan het blusmateriaal. De prijzen variëren vaak per bedrijf. Het is daarom verstandig om eventueel wat onderzoek te doen naar welk bedrijf het best bij u past. Let bijvoorbeeld op eventuele voorrijdkosten, de algemene keuringsprijs en onderdelen bij een vervanging. Bieden ze bijvoorbeeld een compleet pakket aan of juist alleen de losse onderdelen?

Maar, ik heb een brandblusser thuis? En een kleine brandblusser in de auto? Hoe zit het daarmee?

Tot op heden zijn er geen verplichte wet en regelgevingen voor de jaarlijkse controle op brandbeveiliging bij u thuis of als particulier zijnde. Let echter wel goed op wat uw verzekering voorschrijft! Heeft u bijvoorbeeld brandbeveiliging moeten aanschaffen via de verzekering? Vraag dan na hoe het zit met de controle. U kunt ook het bouwbesluit eens nalezen om te kijken wat hun omschrijven qua brandbeveiliging.
Voor appartementen complexen zijn er vaak VvE’s. De VvE’s houden bij hoe het zit met de brandbeveiliging. Vraag eventueel aan hun hoe het geregeld is!

Wilt u een eventuele prijsopgave of meer informatie omtrent de keuringen van uw brandblusmateriaal? Neem dan gerust contact op.