Brandblusser XL - Uw partner op het gebied van brandveiligheid.

Brandveiligheid

Brandveiligheid

9 Artikel(en)

Stel een Aflopende Directie in
per pagina

Rooster  Lijst 

9 Artikel(en)

Stel een Aflopende Directie in
per pagina

Rooster  Lijst 

Brandveiligheid wees alert! 

Op brand zit niemand te wachten. In Nederland zijn er toch veel mensen die wel eens met brand te maken hebben gehad. Zelfs een kleine brand kan al veel schade aanrichten, gelukkig kunt u eenvoudig zelf maatregelen nemen om brand te voorkomen. Als u zich bewust wordt wat brand allemaal kan aanrichten dan bent u al bezig met brandveiligheid. 

Veilig wonen

Het is verstandig om als particulier een brandblusser gereed te hebben om bij een beginnend brandje te kunnen blussen. Een poederblusser of schuimblusser zijn dan geschikte blusmiddelen.

Een belangrijk aspect bij brandveiligheid is uw eigen veiligheid. Als er brand is moet u precies weten hoe u het snelste uw woning verlaat, een rookmelder kan snel alarm slaan waardoor u eerder weet dat er iets mis is. Zorg er ook voor dat de vluchtroutes vrij zijn! Met sigaretten moet u voorzichtig zijn er zijn nog veel mensen die in bed roken en in slaap vallen. Ook worden sigaretten peuken nog steeds in de vuilnisbak gegooid ook dan kan er brand ontstaan.

Veilig klussen

Bij het klussen gaat het geregeld mis en ontstaat er brand. Wanneer er hitte nodig is bij het klussen zoals verf afbranden, solderen of lassen dan ontstaan er brandgevaarlijke situaties ga hier bewust mee om.

De brandveiligheid bij het klussen is van groot belang zorg ervoor dat u een geschikte poederblusser of schuimblusser bij de hand heeft. Ook kunt u denken aan een branddeken om de brandhaard snel af te dekken.

Veilig Barbecueën

Heel vaak ontstaan er gevaarlijke situaties bij een gezellige barbecue. Er wordt een drankje gedronken en de bewustwording van de brandveiligheid is weg. Op 3 manieren is het mogelijk om te barbecueën, dit kan op gas, houtskool of elektrisch. Al deze manieren kennen hun eigen risico’s wees daar bedacht op. Hou altijd een brandblusser en branddeken paraat dan verkleind u de risico’s en bent u zich bewust van de brandveiligheid.

Wilt u meer informatie over brandveiligheid neem dan contact met ons op.