Nederlandse wetgeving i.c.m. anti kraak.

In Nederland is het een plicht dat wonen op een veilige manier plaatsvindt, belangrijk is het dus dat je vooraf goed nadenkt over veiligheid.

Ook al is het voor een korte tijd, een ongeluk zit in een klein hoekje dus bereid je voor. Hierbij een paar tips die je helpen bij brandveiligheid in een antikraak situatie.

Rookmelders

Een goede brandpreventie begint bij het plaatsen van rookmelders, tijdig gealarmeerd worden is belangrijk een brandje begint meestal klein. Kies voor een goedkopere met een jaar batterij, of ga voor een duurdere met een 10 jaar batterij.

Vluchtplan + Brandblusser

Maak voor jezelf een vluchtplan en oefen deze ook, dit geldt natuurlijk ook voor je medebewoners. Plaats ook een brandblusser met een minimale inhoud van 6 liter of kilogram. Wanneer het een grotere ruimte is met meerdere uit- en ingangen plaats dan meer brandblussers.

Controle etiket + keuring 

Let goed op het controle etiket op de brandblusser dan weet je of deze binnen de keuringstermijn valt. Bij BrandblusserXL leveren wij een brandblusser altijd met een geldige goedkeuring.