Het BENOR keurmerk. Wat is het en wat kunnen wij ermee?

Het BENOR keurmerk staat kortweg voor BElgische NORm. Het BENOR bestaat uit verschillende certificaties welke uit worden gegeven door de desbetreffende instanties. Omdat Brandblusser XL brandblussers verkoopt, vallen wij onder het Apragaz certificatie. Het Apragaz houdt in dat het om een blusmiddel gaat welke onder druk staat.

 

Wat gebeurd er als ik een brandblusser koop met BENOR keurmerk?

Voor Belgische kopers vrij weinig, de brandweer zal deze brandblussers tijdens een inspectie goedkeuren. Omdat België uit zowel Nederlands als Franstalig bestaat, staat dit ook duidelijk vermeld op het blusmiddel. Verder kan de brandblusser geïnspecteerd worden op punten die de Belgische regering heeft aangegeven en welke zijn beschreven in de REOB handleiding in België.

 

Zijn de BENOR brandblussers van Brandblusser XL goedgekeurd?

Jazeker! Na een grondige inspectie mogen wij met trots vertellen dat de brandblussers welke bij ons te koop zijn, 100% zijn goedgekeurd door het BENOR.

 

Hoe herken ik of een BENOR brandblusser ook wel écht een BENOR brandblusser is?

U herkent dit aan een aantal punten. Het eerste wat u op zult vallen is dat de brandblussers zowel Nederlands als Franstalig zijn. Verder moet een BENOR brandblusser een speciaal goedkeuringsnummer hebben en moet dit voldoen aan een EN3 keuring zoals in Nederland.