Er zijn verschillende soorten bluswagens op de markt die elk zijn eigen bluseigenschappen heeft. Net als de handzame brandblussers zijn de bluswagens in de bekende blusstoffen te verkrijgen: De poederwagen van 50 kilogram, de schuimwagen van 50 liter of de CO2 (Koolzuursneeuw) bluswagen van 50 kilogram.

 

In welke situaties gebruik ik een bluswagen?

 

Bluswagens zijn erg groot. Logisch ook dat ze niet 1-2-3 verkocht worden. Bluswagens worden veelal geplaatst op plekken waar de kans op een brand extra groot is. Omdat in fabriekshallen een kleine brand desastreus kan werken, heb je aan een kleine handzame brandblusser vrij weinig. In deze situaties kunt u een bluswagen aanschaffen. De bluswagen heeft een extreem groot blusvermogen waardoor een brand extra lang en effectief geblust kan worden. De meest voorkomende situaties waarin de bluswagen wordt gebruikt zijn o.a.:

 

  • -       Fabrieken
  • -       Grote terreinen
  • -       Industrieterreinen
  • -       (Fabrieks)Hallen

 

Kan ik een bluswagen alleen gebruiken? Of moet dit met meerdere mensen gebeuren?

 

Nee! De bluswagens zijn voorzien van een extra lange slang met spuitstuk om de bluswagen eenvoudig te gebruiken. Zie het als een handzame blusser qua gebruik, alleen is de inhoud een stuk groter!

 

Bluswagen verplicht? 

 

Neem contact op om meer informatie omtrent de aanschaf van een bluswagen om uw keuze zo juist mogelijk te maken! Ook kunnen wij u een gerichte offerte sturen met de nieuw levering van de bluswagens. Meer informatie? Bel ons nummer voor meer info.