In de verenigde staten is het 2 zogenoemde, "Engineering" studenten, gelukt een brand te blussen doormiddel van geluidsgolven. De studenten Seth Robertson & Viet Tran zitten allebei op de George Mason University in Amerika.

 

 De 2 slimme studenten gebruikten een zeer lage frequentie om de brand te doven. Deze frequentie wordt ook wel eens de "Hip-Hop Frequentie" genoemd. Dit om de zware bassen en diepe/lage tonen. Deze geluidsgolven die in het gebied van 30 tot 60 Hertz zitten, scheiden het zuurstof van de brandstof. Omdat de geluidsgolf de lucht heen en weer beweegt, haalt het zuurstof weg bij de brandhaard. Hierdoor is het onmogelijk om de vlam opniew te laten ontbranden.

 

De "brandblusser" is tot nu toe alleen nog geschikt voor zeer kleine brandjes. Ook moeten deze kleine brandjes ontstaan zijn door alchohol. Maar wie weet wat de toekomst ons brengt! De 2 studenten hopen dat de blusser in een later stadium ook voor particulieren/consumenten en professioneel/zakelijk gebruik, beschikbaar is.

 

Uiteraard is Brandblusser XL benieuwd hoe dit verder gaat aflopen! Krijgen we nog meer toekomst blussers? Zo ja, welke denkt u? Laat een comment achter en maak er een leuke denktank van.

 

 

Wij zijn benieuwd!

 

 

Bekijk hier een video van de geluidsbrandblusser: