Hoe en waar worden brandblussers geplaatst?

De brandrisico's bij een zakelijke toepassing zijn van groot belang bij het plaatsen van brandpreventie. Onze inspecteur komt langs en kijkt waar deze risico's zich bevinden. U begrijpt dat dit een vrij secuur en belangrijk onderdeel is. Vaak is een inspectie met de daarbij behorende projectering ook maatwerk. Een aantal belangrijke functies van brandpreventie zijn dat deze ten allertijde goed zichtbaar moet zijn. Bereikbaarheid is daarom ook belangrijk! Zo is wettelijk bepaald dat de maximale loopafstand niet meer dan 20 meter mag zijn. Ook dient de brandblusser ten alle tijden voorzien te zijn van een pictogram om deze goed te vinden. Brandblusser XL levert de producten, voor het maatwerk werken wij samen met Polmai Brandbeveiliging B.V. 

Polmai hanteert ten alle tijden de huidige NEN4001 norm. 

   

Wat is een EN normering?

Elke brandblusser die in Nederland verkocht wordt, moet voorzien zijn van een Rijkstypekeur. Ook horen brandblussers gebruiksklaar te zijn namens het BDB (Besluit Draagbare Blustoestellen) van 1997 en aan een NEN-EN 3 normering. Het rijkstypekeur op een brandblusser wordt uitgegeven door het NCP (Nationaal Centrum voor Preventie) in opdracht van het Ministerie van Binnenlandse zaken. Alle brandblussers die bij Brandblusser XL op de website staan hebben een geldig Rijkstypekeur. Sommige brandblussers op onze websites zijn voorzien van een MED markering. Ook wel aangeduid met het stuurwiel symbool. Zodra brandblussers dit MED approval symbool hebben, zijn deze toegelaten aan boord van schepen.

   

Wat doen jullie nog meer qua veiligheid?

Naast het controleren kunt u bij ons ook terecht voor: Advies, montage & bedrijfsprojectering. Onze monteurs zijn vakbekwaam om dit uit te voeren namens de laatste normeringen. Buiten blusmaterieel is Polmai ook gecertificeerd om noodverlichting(armaturen), brandslanghaspels en melders te monteren/controleren. Neem contact met ons op voor meer info!