Een goede brandpreventie is het halve werk!

Zoals we u net al vertelden: Het gaat de komende tijd stralend weer worden. Met uitschieters als 25 graden (!) gaat het prachtig worden. Voor vele Nederlanders zal dit het startschot zijn van een eventuele grote schoonmaak. Buiten de schoonmaak om krijgen de meeste mensen al kriebels om te gaan barbecuen. Groot gelijk! Tips voor een brandveilig BBQ diner!


Met 103.657 woningbranden per jaar kunt u er van uit gaan dat een groot gedeelte ontstaat door onzorgvuldig om gaan met een barbecue. Exacte cijfers van vorig jaar moeten nog getoond worden, echter zien we een kleine piek in de zomermaanden. Een barbecue brand kan onstaan door een aantal factoren die vaak vergeten worden. Een kleine opsomming van het aantal barbecue  branden dat is ontstaan door (menselijke) fouten.


• De barbecue staat niet op een rechte ondergrond. 
• Verkeerd aansteken. Denk aan spiritus en/of vloeibaar middel.
• Kinderen in de buurt van de barbecue.
• Alcohol.
• Verkeerd geplaatst. Denk aan een houten schutting of terras.
• Geen kennis.


Om een gezellige barbecue niet te laten veranderen naar een catastrofale brand kunnen er een aantal gratis tips worden gegeven voor in de toekomst.


Tip 1: Gebruik een emmertje zand. Kost niks en werkt erg effectief! Zand heeft hetzelfde effect als een poederblusser, het ontneemt de zuurstof en daarom de kans op een brand.
Tip 2: Gebruik aanmaakblokjes welke de kans op brandwonden verminderen.
Tip 3: Kies voor een brandblusser. We hebben al brandblussers die ideaal voor de BBQ zijn met een prijs van € 12,-. Erg effectief en door iedereen te gebruiken.Grote schoonmaak? Wij geven hulp!

Bent u bezig met het schoonmaken van uw caravan/camper/huis of misschien wel auto of boot? Neem dan gelijk een kijkje naar de brandpreventie die u heeft. Een veel gehoorde vraag die wij dagelijks krijgen is: "Ik heb nog een blusser die ruim 10 jaar oud is, deze doet het toch nog wel?". Alhoewel we hier graag "Ja" op zeggen is het voor ons erg lastig om dit te bepalen. Wat voor soort blusser is het, wat voor merk is de blusser en is deze in het verleden gebruikt? Uit al deze vragen kunnen wij het best een antwoord samen stellen. 


"Mijn brandblusser is al jaren oud maar staat nog steeds op druk, is deze nog goed?". Helaas niet. Het kan zijn dat de brandblusser in de loop der tijd al wat deukjes en beschadigingen heeft opgelopen. Ook al klinkt het niet erg, toch kan u nog wel eens voor een verrassing komen te staan in geval van nood. Laat de brandblusser ten alle tijden controleren of kies desnoods voor een nieuwe brandblusser. De kosten hiervan zijn met de huidge internetprijs erg laag.Wij helpen u graag om u een zorgeloze en brandvrije lente/zomer te geven!


WhatsApp ons of neem contact op.
WhatsApp: 06 13 73 82 94
Bel: 010-292 73 84