Ik ben een eigenaar van een restaurant. Wat heb ik nodig om mijn gelegenheid zo brandveilig te maken?

Een restaurant kan een grote bron voor brandgevaar zijn. Met elementen zoals versiering, een keuken en kaarsjes is de kans nét iets groter dan normaal. Maar gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden en opties om de kans op een brand minimaal te maken. Zoals u begrijpt zijn daar wel de juiste brandblusmiddelen voor nodig. Let er wel op: Ieder restaurant is anders en daarom zijn de eisen van brandveiligheid ook in elk geval anders. Het grootste gedeelte van de brandveiligheid staat beschreven in het Bouwbesluit 2012. Omdat restaurant niet onder een risico groep vallen zoals een kinderdagverblijf of hotel kunnen de eisen van dit besluit rustig opgevolgd worden. In 9 van de 10 gevallen worden deze blusmiddelen aangeraden in een restaurant:

 

- Een sproeischuimblusser 6 liter voor het gedeelte waar de gasten eten. Een sproeischuimblusser is namelijk de meest veilige en effectieve brandblusser in situaties waar veel mensen zijn ÉN geen elektronica is. Vanwege het grote blusbereik is de sproeischuimblusser daarom de juiste blusser. Neem contact met ons op voor het aantal.

 

- Een brandslanghaspel in geval van zéér grote restaurants. Een brandslanghaspel wordt gebruikt in situaties waar water meer dan prima is om de brand te blussen. Of u in aanmerking komt voor een brandslanghaspel hangt van een aantal factoren af. Is er bijvoorbeeld een waterleiding? Past het in de ruimte? Hoe lang moet de slang zijn? Ga voor deze vraag na bij uw brandveiligheid adviseur of neem contact op met ons! (WIst u al dat u ons kan WhatsAppen?) Maak een foto van uw situatie en wij bekijken wat we kunnen doen!

 

- Een vet (sproei) schuimblusser. Een normale sproeischuimblusser blust helaas niet de brandklasse "F". F staat voor bakvet/olie branden. Gebruik deze brandblusser dus alleen in ruimtes waar er gefrituurd of gebakken wordt. De perfecte brandblusser voor in de keuken. Waarom? Een schuimblusser dus geen nevenschade, groot blusvermogen EN de mogelijkheid om brandend bakvet te blussen. Wist u al dat de vetblussers van ons standaard vorstvrij zijn? Zo kunt u hem ook gebruiken in de winter!

 

- Een blusdeken. Een blusdeken is niet geschikt voor frituur en bakvet branden. Gebruik een blusdeken om bijvoorbeeld een persoon die in brand staat te blussen doormiddel van het inwikkelen. Kies altijd voor een blusdeken van 1.20 x 1.80. Zo weet u altijd dat u de juiste lengte hebt.

 

Zoals u ziet zijn de bovenste 4 blusmiddelen de beste voor in een horeca gelegenheid zoals een restaurant. Om u het exacte aantal te geven vragen we u contact op te nemen met ons. Wij kunnen u tot in elke regel assisteren voor een brandveilige situatie! Maar niet alleen blusmiddelen zijn preventiemateriaal. Wat dacht u van EHBO materiaal? Imrpegen van gordijnen of vluchtweg aanduidingen? Ook hierin kunnen wij u assisteren!

 

 

Neem vandaag nog contact met ons op.