De belangrijkste tips op de camping wat betreft stroom:

 

Het comfort op vakantie wordt een steeds bepalende factor. Het allerliefst nemen wij onze eigen huishoudelijke apparaten en elektronica mee naar onze vakantie bestemming. Het gemak van onze apparaten is net het doorslaggevende. Want wie wil nou niet een smoothie maken met uw eigen blender. Een veel vergeten maar zeer belangrijke factor op de campings is de stroomtoevoer. Op veel campings ligt de stroomtoevoer een stuk lager dan thuis. Zoals u begrijpt gaat dit af en toe niet werken met uw apparaten qua stroomtoevoer. Kies daarom altijd voor speciale ontwikkelde campingsapparatuur. Dit apparatuur is speciaal ontwikkeld om gebruikt te worden op een laag stroomverbruik. U kunt hem nu zelf al invullen: De kans op brand wordt zo aanzienlijk zwaar verminderd! Vraag bij u campingwinkel naar speciaal ontwikkelde campingapparatuur die kunnen werken op een laag stroomverbruik. In het allerlaatste geval kunt u altijd kiezen voor speciale zonneopladers.

   

De belangrijkste tips op de camping wat betreft gas:

 

Voor het gebruik van een barbecue of skottelbrai is een gasflesje ideaal. Met een simpele handeling koppelt u de gastoevoer slang aan de fles en draait u deze voorzichtig open. Het lijkt vrij gemakkelijk, immers is het van groot belang dat er wordt gekeken of de gastoevoer goed werkt en geen gebreken vertoond. Een aantal simpele tips die er voor kunnen zorgen dat er niks kan gebeuren: 

 

1. Check of de slangen in goede staat zijn. Een gastoevoer slang mag geen droge plekjes hebben, geen kleine sneetjes hebben of los zitten. Zit er roest op de koppelingen van de slangen? Verwijder of vernieuw deze dan direct voor nieuwe slangen.
2. Laat uw gas en elektrische apparatuur jaarlijks keuren door een erkende dealer.
3. Ga nooit voor LPG flessen, deze zijn ook verboden.
4. Zorg voor een vrije aanrijroute voor de brandweer.
5. Kies voor een brandblusser! Neem daarvoor contact met ons op.

   

Fijne vakantie gewenst namens het team van Brandblusser XL!