Een losse brandslanghaspel. Mag dit?

Jazeker! Indien in de ruimte 1 of 2 brandslanghaspels aanwezig zijn, mag deze officieel gezien worden als een wettelijk erkend blusmiddel. Mits goed onderhouden! Echter is de brandslanghaspel alleen geschikt voor A klasse branden. Een A klasse brand is bijvoorbeeld hout, plastic of een andere vaste stof. U begrijpt dat B branden zoals vloeistof hierdoor hun kans schoon zien om zich zo snel mogelijk te verspreiden. Maar wat zijn dan de andere opties?

Een extra brandblusser erbij. Welke mag ik gebruiken?

Het is algemeen bekend dat de poederblusser een enorme bluscapaciteit heeft. Echter zitten er een hoop nare dinge aan deze blusser. Zo laat deze een enorme schade achter. Het poeder van een poederblusser is een speciaal gemixte zoutoplossing om brand te doven. Dit doet hij doormiddel van de luchthaard te dekken. Als restaurant eigenaar of houder van ICT apparatuur, kan dit catastrofaal zijn. Uw etenswaar is weg, de winkel moet schoon en alles moet vernieuwd worden. Voor mensen met ICT apparatuur heeft het poeder ook een enorme nare werking: Het vreet aan elektronica. Zoals u begrijpt: De poederblusser raden wij niet aan voor binnen.

Een schuimblusser daarentegen is een erg effectieve brandblusser die gebruikt kan worden op A + B branden. Omdat het schuim betreft laat het geen tot weinig nevenschade achter. Effectief dus! Het schuim is ook niet schadelijk waardoor de brandblusser volledig zijn gang kan gaan. Kies daarom altijd voor een sproeischuimblusser in combinatie met een brandslang!

Wilt u nu meer advies over brandpreventie? Neem dan contact op met onze klantenservice. Wij leveren en geven u advies over het algehele pakket.