Wie in de auto zit voor het gebruikelijke woon werk verkeer, zal niet meteen denken aan ongelukken en brand. Dit om het gewoon even heel cru te zeggen, niemand stapt in de auto met het idee vandaag ga ik eens in een ongeluk verzeild raken en gaat mijn auto in de fik vliegen. Maar voor iedereen die er wel even bij stil wil staan? Je auto is een stuk blik (sorry ik wil niemand beledigen) met daarin een heleboel brandbare materialen, elektra draden en een benzinetank. Hoeveel risico bij elkaar wil je hebben? Nuja niet als je normaal met je auto om gaat, pas als je er onzorgvuldig mee om gaat of in een ongeluk verzeild raakt wat buiten je schuld is, kunnen al die dingen bij elkaar gevaar gaan opleveren voor jou en medeweggebruikers.

 

Wat kan ik als preventie in mijn auto hebben liggen?

 

Nou je zou kunnen beginnen met een blusser, het is handig om meteen te kijken naar een goede schuimblusser, een poederblusser kan ook en is waarschijnlijk ook nog effectiever ook, maar... deze kan ook door de nevenschade die het aanricht ervoor zorgen dat je auto total loss verklaard wordt, en als je in acht houdt dat de verzekering schade die ontstaan is door het blusmiddel niet dekt, raad ik een schuimblusser aan. Een goede plek om deze te monteren is onder de stoel van de bijrijder. Naast een blusser is het ook handig om een noodhamer in je auto te hebben liggen, een hamer die ervoor zorgt dat je een van de zijruiten kunt breken zodat je snel de auto uit kunt komen.

 

Wat kan ik met een brandblusser uit een auto?

 

Nou het is een kleine blusser dus het is enkel in geval van beginnende branden dat je hier echt wat mee kunt, bij een uitslaande brand heeft het vrij weinig zin om met een blusser die slechts enkele seconden kan blussen nog een poging te wagen, daarnaast ze je je eigen leven ook nog eens op het spel. Maar natuurlijk als er bijvoorbeeld meerdere mensen zijn met een blusser, heb je een grotere kans dat je wat kunt betekenen en daadwerkelijk de brand kunt blussen.

 

Indien de brand niet meer onder controle te krijgen is, houd er dan altijd rekening mee dat benzine in de auto zit en dat deze kan ontploffen.  Neem dus voldoende afstand en zorg dat mensen om je heen dat ook doen zodat er niet nog meer slachtoffers vallen. Dus het is inderdaad handig om een blusser in je auto te hebben liggen, zodat je in geval van nood kunt helpen blussen of je eigen auto kan blussen. En voor mensen die van veiligheid houden voor zowel hun als voor de mensen die bij hun in de auto zitten, is het handig om er eentje aan te schaffen. Zorg in ieder geval dat deze op een goed bereikbare plek zit of ligt in de auto, zodat je deze gewoon meteen kunt grijpen wanneer er nood aan de man is. 

Top 3 brandblussers:

  1. 1. 2 Liter schuimblusser - Direct kopen
  2. 2. Prymos Voertuigen - Direct kopen 
  3. 3. Stop Fire Sprayblusser -  Direct kopen