Waarom zijn jullie brandblussers vrij goedkoop in tegenstelling tot de wat duurdere merken?

Brandblusser XL is een webshop die ruim 6 jaar geleden het licht zag. Als echte preventie perfectionisten willen we graag iedereen voorzien van brandblusmaterialen: Van gezinnen met kinderen tot multinational bedrijven. De prijzen van brandblusmaterialen rezen echter behoorlijk de pan uit waardoor de aanschaf voor (kleine) gezinnen/particulieren vaak een drempel was. Dit was voor ons de druppel. Wij vinden namelijk dat brandpreventie niet duur hoort te zijn. Het zijn namelijk preventie producten! De toenemende (moderne) techniek speelt een zeer grote rol in het aantal stijgende woningbranden. Kijk bijvoorbeeld naar ons vorige blog bericht over een zorgwekkende stijging van woningbranden die ontstaan zijn door smartphone opladers. Logisch dat u daardoor beschermd wilt blijven maar daar geen € 150,- tot € 200,- aan uit wilt geven. Om toch iedereen beschermd te maken, zijn wij de webshop Brandblusser XL begonnen: goedkope brandblussers tegen XL-kortingen! We werken nauw samen met onze leveranciers om de brandpreventie zo scherp mogelijk geprijsd te houden. Sindsdien zijn wij 1 van de grootste online partijen in brandpreventie. En dat online! Brandpreventie kopen was nog nooit zo makkelijk.


Wat is het verschil tussen dure brandblussers en goedkope brandblussers?


Een vraag die we als webshop superveel krijgen. Er zitten uiteraard verschillen in de brandblussers die wij verkopen. Per definitie zijn dure brandblussers niet gelijk zonde van uw geld. Uiteraard hebben deze brandblussers ook zijn voordelen tegenover de goedkope varianten. Kijk bijvoorbeeld naar de materialen waarvan de dure brandblussers zijn gemaakt: Volledig messing onderdelen voor een lange duurzaamheid, geproduceerd in Duitsland waardoor er een vertrouwen wordt opgebouwd met kwaliteit en de jarenlange kennis die is opgedaan allemaal een rol spelen in de prijs van de brandblussers.
Voor bedrijven is dit erg fijn: U wilt namelijk het allerbeste voor u bedrijf wat we volledig begrijpen. Onderhoud technisch zullen de dure brandblussers in de loop der jaren een belangrijke rol spelen. U bent ervan verzekerd dat dure brandblussers enorm lang meegaan wat in het onderhoud weer kans schelen. Echter moet u de overweging maken: investeer ik in dure brandblussers met een lange levensduur? Of kies ik voor een goedkoper alternatief met een mindere levensduur? Laten we vooropstellen dat elke brandblusser die in Nederland verkocht wordt voorzien moet zijn van keurmerken en hevige testen. Na deze testen mogen de brandblussers pas verkocht worden. Hierdoor verkoopt Brandblusser XL alleen goedgekeurde brandblussers. Brandblussers leveren zonder controlesticker of uit een oud jaartal: Daar doen wij niet aan en zijn wij ook hevig op tegen. U hoort als consument/bedrijf alleen goedgekeurde producten te krijgen.

Zoals hierboven aangegeven zijn er duidelijk verschillen tussen de dure versies en de goedkopere alternatieven. Een kleine samenvatting:


Dure brandblussers:

 • ✔️  Volledig Messing onderdelen.
 • ✔️ Kwalitatief enorm hoog.
 • ✔️ Europese makelij waardoor er meer vertrouwen is.
 • ✔️ Op lange termijn goedkoper dan een goedkope brandblusser.
 • ✔️ Geschikt voor bedrijven, minder geschikt voor particulieren.

Goedkope brandblussers:

 • ✔️ Hoge blusrating: Vaak hetzelfde als de dure brandblussers.
 • ✔️ Goedkoop in aanschaf waardoor brandpreventie weer betaalbaar is.
 • ✔️ Geschikt voor particulieren/kleine ondernemingen.
 • ✔️ Onderhoud technisch enorm goedkoop.
 • ✔️ Geschikt voor gezinnen met kinderen.
 • ✔️ Hervullen is vaak duurder dan een nieuwe kopen. Hierdoor heeft u al een kostenbesparing. 

Kan iedereen de goedkope brandblussers gebruiken?


Jazeker! Al onze brandblussers zijn hetzelfde als dat u van ons gewend bent: Eenvoudig te gebruiken, gekeurd volgens de allerlaatste REOB/KIWA/NEN-normeringen en beschikbaar voor iedereen