Wanneer u denkt dat een brandblusser thuis verplicht is heeft u het mis. Het is tot op heden nog geen verplichting om een brandblusser in uw woonhuis te hangen. Als het op brandveiligheid aankomt is het geen verkeerde keuze om toch een brandblusser aan te schaffen. Er zijn gevallen bekend dat u een korting krijgt op de brandverzekering wanneer u een gekeurde brandblusser aanschaft. Brandblussers horen geleverd te worden met een geldig keuringsetiket, herkenbaar aan de opvallend gele kleur.

 

Wanneer u in een appartementencomplex woont is het verplicht om in de gangen, hallen en eventueel de garages brandblussers op te hangen. Een veel aangeschafte brandblusser is een schuimblusser van 6 liter. Een schuimblusser van 6 liter is makkelijk door onervaren personen te hanteren en te gebruiken, ook deze brandblusser moet voorzien zijn van een geldig keuringsetiket.

 

Brandjes beginnen klein en met een goede gekeurde brandblusser is het mogelijk om direct in te grijpen. Een brandblusser is thuis dus niet verplicht maar wel een veilige keuze.