Wat is een F-500 Lithium brandblusser?

Het F-500 blusschuim wat in een Lithium brandblusser zit, is een zeer innovatief, multi-inzetbaar blusmiddel. Mede door deze eigenschappen is het mogelijk om A + B branden te blussen. Naast A + B is het mogelijk om bepaalde delen van de brandklasse C, D en F te blussen. Vrij bijzonder dus!

Met een F-500 Lithium brandblusser, bieden wij als Brandblusser XL een enorm goed alternatief aan voor schuimblussers. Lithium brandblussers met F-500 blusschuim zijn niet onbekend! De Verenigde Staten, Canada, Groot-Brittannië en Italië. Wist u bijvoorbeeld dat F-500 blusschuim gecertificeerd is door de NATO? Zo wordt dit blusschuim bijvoorbeeld gebruikt door de Italiaanse Marine.

 

De eigenschappen van F-500 blusschuim:

Laten we gelijk met dure woorden komen: mutagene, carcinogene en vererfende stoffen of persistent organische verontreinigende stoffen (ook bekend als POP's). Juist. Dat zijn nog eens woorden! Maar toch niet geheel onbelangrijk. Lithium brandblussers met F-500 blusschuim hebben géén van bovenstaande toevoegingen. Ook zijn de Lithium brandblussers vrij van halogeenverbindingen. Ook bevat F-500 géén fluor oppervlakte actieve stoffen zoals PFOS, PFOA en Fluorotelomers. Fluor oppervlakkige stoffen kunnen bijvoorbeeld worden opgenomen als actieve waterfilmvormende stoffen welke A-FFF brandblussers juist WEL kunnen bevatten.

Dit zijn nog al aardig wat eisen. Niet voor niets zijn hier hele testen, studies en certificeringen vooraf gegaan. In 2005 zijn er studies uitgevoerd aan de universiteit van Genua. Daar werden alle bovenstaande testen uitgevoerd.

Welke goedkeuringen heeft deze Lithium brandblusser?

Een hoop informatie over deze nieuwe brandblussers. Maar welke goedkeuringen heeft deze brandblusser nou?

-       Geschikt voor brandklasse A-B-D (DIN EN 2 onder goedkeuringsnummer SP 83/08.

-       Geleverd inclusief controlesticker.

-       ISO 9001

 

Korte samenvatting van de Lithium brandblusser:

Brandblusser XL is er van overtuigd dat door de bekende studies en meerdere onderzoeken de F-500 niet als schadelijk wordt erkend. De F-500 Lithium brandblusser heeft een levensduur van 15 jaar en is snel en volledig biologisch afbreekbaar