Poederblussers hebben met hun speciale poeder een groot blussend vermogen. De poeder zorgt er namelijk voor dat de brandstof en zuurstof niet bij elkaar kunnen komen waardoor de brand geen lucht meer krijgt en daardoor dooft. De poederblusser is het meest geschikt voor vaste stof branden, vloeistof branden, elektriciteits branden en gas branden. Ook wel de "brandklasses A-B-C" genaamd. Klik op Brandklasse A-B-C voor meer informatie omtrent brandklasses.

 

De prijs van een poederblusser is zeer aantrekkelijk. De poederblusser maakt dit daarom ook de meest verkochte blusser. Echter moet u ook denken aan de nadelen van de poederblusser: Nevenschade. 

 

Bij het activeren van een poederblusser spuit er een grote poederwolk uit de slang. De poederwolk zal de gehele kamer volblazen. De grote poederwolk belemmert uw zicht naar de vluchtweg/uitgang. Wanneer u de poeder per ongeluk inademt kan dit ervoor zorgen dat uw lichaam dit niet gewend is. Vele gevolgen zijn hiervan: Laxerende werking, brandende ogen. etc.

 

Doordat de poeder zich door het hele pand/huis verpreid, zal het ook langzaam neerdalen. De kans dat het poeder terecht komt in en op al uw elektronische apparaten is daarom zéér groot. Het poeder zal zich in de kleinste kiertjes wurmen en kan daarmee zorgen op defecte apparatuur. Het bluspoeder is namelijk zout, waardoor dit juist vocht aantrekt. Na een kleine 4 tot 5 maanden heeft het poeder veel vocht aangetrokken. Dit vocht kan weer voor kortsluiting zorgen met alle gevolgen van dien. 

 

Voor buitenshuis of in een kamer waar géén elektrisch apparatuur staat is de poederblusser zeer geschikt. De scherpe prijs en de vele brandklasses, welke deze blusser kan bestrijden, maken dit dus een top blusser. Maar onthou dat het gebruik van een poederblusser grote nadelen kan hebben.

 

 

Handige links:

Poederblussers 

Poederblusser 6 kilo