Pleisterdispensers

Ideale pleisters dit, ze zitten in een dispenser die je aan de muur kunt hangen, op een cassette zit 10 meter pleister en 100 kompressen en je kunt hierdoor zelf de grootte van de pleister bepalen. Wanneer je veel en vaak pleisters gebruikt of het gewoon ontzettend handig is wanneer je zelf de lengte hiervan kunt bepalen, is het bijzonder slim om een dispenser aan de muur te monteren. (En ja deze is er ook met blauwe pleister!)

 

Maar pleisters zijn meer dan een dispenser aan een muur of een kusje op je knie – geef maar toe, soms was dat beter dan een pleister. Nee pleisters zijn niet alleen om kleine wondjes mee te kunnen verzorgen of eigenlijk om deze te verzorgen, vaak nog alleen om te voorkomen dat je het wondje erger maakt of om te zorgen dat er geen vuil in komt.  Je kunt pleisters ook gebruiken om grotere wonden te helpen afdichten door er een groter oppervlak overheen te leggen en deze aan de zijkanten bijvoorbeeld met pleister vast te zetten. Hierdoor blijven ook grote wonden schoon zodat ze behandeld kunnen worden in een ziekenhuis of dokterspost.

 

 

Verschillende soorten pleister

Naast dat ik net al zei dat er naast de huidkleurige variant ook blauwe pleisters bestaan en vrolijke gekleurde exemplaren (in de meeste gevallen voor kinderen) zijn er uiteraard nog veel meer soorten pleisters. Naast dat je doosjes en zakjes hebt met verschillende soorten en vormen die je enkel uit de verpakking hoeft te halen om te kunnen gebruiken, heb je er ook die je nog moet knippen, of watervaste pleisters. Maar ook hechtpleisters, welke gebruikt worden om een gaasje mee vast te maken en zwaluwstaartjes (hechtstrips) vallen onder pleisters. Het aanbod is groot maar wat moet je nu hebben?

 

Nou wanneer je in je huis pleisters nodig hebt, is het handig om een aantal soorten in huis te hebben liggen, die met de voorverpakte pleisters die je enkel nog uit de verpakking hoeft te halen bijvoorbeeld maar dan gecombineerd met een verpakking welke je nog wel moet knippen. Ondanks dat de voorverpakte pleisters voor veel doeleinden geschikt zijn, zijn ze niet op alle situaties berekend waardoor het handig is dat jij dit wel bent, zodat je de wonden op een goede manier schoon kunt maken en kunt verbinden zodat het bloed meteen weer weg is en het ergste leed daarmee alweer voorkomen is. Want in veel gevallen is het zien van bloed genoeg reden om of flauw te vallen of om heel hard te gaan huilen.