Huishoudelijke branden

 

Omdat in minder dan 3% van de huishoudens geschikte blusmiddelen aanwezig zijn en vrijwel niemand weet hoe een blusser werkt, zijn deze bij veel van de beginnende huisbranden (200.000 op jaarbasis gemiddeld) niet in staat om een beginnende brand te doven. De sprayschuimblusser is hier een perfecte oplossing voor gezien het formaat en de gemakkelijke manier van gebruiken waardoor een kind deze nog kan hanteren. Deze blusser heeft het formaat van een bus met haarlak en werkt eigenlijk hetzelfde, de dop verwijderen en op de knop drukken. Hierdoor kan deze door iedereen gebruikt en gehanteerd worden en is het een zeer gebruikersvriendelijk product wat ook nog eens zorgt voor extra veiligheid in huis.En gezien de blusser geschikt is voor de meeste producten die je in en rondom huis vindt (geschikt voor A, B, F en elektriciteit branden) is deze blusser mede door zijn kleine formaat en toch grote kracht een uitermate geschikt middel om beginnende branden te doven.  Gezien het formaat zouden er twijfels kunnen zijn over de blustijd en of het bereik wel goed genoeg is. Maar met een 26 seconden spuitvermogen is de inhoud gelijk aan een normale 6 liter schuimblusser, en het bereik ligt tussen de 1 en 3,5 meter. Hiermee heb je genoeg bereik en volume om beginnende brandjes in huis te kunnen blussen zonder zelf in direct gevaar van de brand te komen.

 

 

Maar hoe zit het dan met de houdbaarheid?

 

De bus heeft een gemiddelde houdbaarheid van 3 jaar en hierdoor is geen jaarlijkse keuring nodig, daarnaast kan deze nog gebruikt worden na het verloop van deze 3 jaar tot aan 6 tot zelfs 8 jaar later. Met andere woorden, deze blusser is niet alleen handig in gebruik maar kan ook gewoon op een centrale plek in huis bewaard worden (en in de meeste gevallen vergeten) tot deze nodig mocht zijn.

 

 

Doe iets goeds geef een sprayschuimblusser cadeau

 

Gezien veel branden in huis ontstaan door onachtzaamheid, is de sprayschuimblusser schuimblusser een perfect cadeau om te geven met de feestdagen. Je hebt niet alleen een origineel cadeau in handen maar ook nog eens een mogelijk levensreddend cadeau. Wanneer er brand ontstaat, heb je een minuut om de brand te kunnen blussen voordat je aangeraden wordt het pand te verlaten (uiteraard na het bellen van de brandweer). Echter, met de sprayschuimblusser die voor het grijpen staat kan je zorgen dat de brand zich niet verder uit gaat breiden. Daarnaast is de sprayschuimblusser vele malen handiger dan de andere blusser die je in bepaalde huishoudens kunt vinden, de poederblusser. Deze blussers laten een pad van vernieling achter (waar de brand dat nog niet gedaan heeft) omdat het poeder overal in gaat zitten. De sprayschuimblusser is naast milieu en gebruikersvriendelijk ook vriendelijk voor de rest van je spullen. Zodat je de rommel snel op kunt ruimen en gewoon het dagelijkse leven weer op kunt pakken.