Brandblusser XL - Uw partner op het gebied van brandveiligheid.

Rookmelders

Rookmelders

Producten 1 tot 12 van totaal 32

Stel een Aflopende Directie in
per pagina

Rooster  Lijst 

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Producten 1 tot 12 van totaal 32

Stel een Aflopende Directie in
per pagina

Rooster  Lijst 

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Rookmelders

Een goedwerkende brandmelder redt levens door op tijd te waarschuwen als er ergens te veel hitte, rook, gas of koolmonoxide is. Bij BrandblusserXL kunt u verschillende typen brandmelders kopen, voor een zacht prijsje.

Brandmelders verhogen de brandveiligheid

Door een brandmelder in een ruimte te hangen, wordt de kans op een dodelijke brand tot 70% verlaagd. Om de brandveiligheid nog meer te verhogen zijn er uiteraard diverse soorten blusmiddelen te verkrijgen: zo bieden wij naast brandmelders ook brandblussers en blusdekens aan. Het assortiment brandmelders bestaat uit rookmelders, hittemelders, gasmelders en CO-melders. Brandmelders hoeven niet duur te zijn en een goedkope rookmelder werkt niet minder goed dan een dure variant. Iedere soort brandmelder heeft zijn eigen functie en afhankelijk van de ruimte in huis kunt u een bepaald soort brandmelder kopen.

Verschillende soorten brandmelders

Bij BrandblusserXL kunt u allerlei soorten brandmelders kopen. Rookmelders detecteren de rook die vrijkomt tijdens brand. Dit gebeurt via een optisch meetsysteem. De rookmelder meet de rookdeeltjes in de lucht en wanneer u een rookmelder koopt, is het belangrijk deze op een plaats te bevestigen waar geen stilstaande lucht is. Een hittemelder meet de omgevingstemperatuur en slaat alarm wanneer deze aanzienlijk hoog is. Koolmonoxidemeters, ook wel CO-meters genoemd, meten de hoeveelheid koolstofmonoxide. Een gasmeter detecteert andere soort gassen, bijvoorbeeld aardgas, butaan, propaan en LPG.

Een brandmelder kopen; welke type is het best?

Ieder type brandmelder is bedoeld voor gebruik in een andere ruimte in huis. De rookmelder is een veelgebruikte brandmelder. Om brand te detecteren in de keuken en de badkamer is een rookmelder echter minder geschikt, omdat de rookmelder ook tijdens het koken of door waterdamp af zou kunnen gaan. In plaats van een rookmelder kopen, kunt u dan beter een hittemelder of een gasmelder aanschaffen. Wanneer u gebruik maakt van een verbrandingsketel om uw huis te verwarmen, is een CO-melder geschikt om de hoeveelheid koolmonoxide in de lucht te meten. Dit gas is namelijk gevaarlijk en ook nog eens kleur- en geurloos.

Een goedkope rookmelder kopen? Bestel eenvoudig online

Op de zijkant van de brandmelder staat vaak vermeld tot wanneer de melder betrouwbaar is. Op die manier kunt u er ook achter komen welk van de huidige brandmelders in huis aan vervanging toe is en kunt u indien nodig nieuwe brandmelders kopen. BrandblusserXL biedt rookmelders met een longlife lithium accu aan, deze ingebouwde batterijen gaan tot tien jaar mee. Andere rookmelders worden van stroom voorzien door een 9V batterij die ongeveer een jaar meegaat. Door middel van een ringtone zal de rookmelder aangeven dat de batterij vervangen moet worden. Daarnaast leveren wij ook brandmelders die op de netstroom worden aangesloten. Bedrade rookmelders zijn uitgerust met een 9V batterij zodat de rookmelder blijft werken wanneer de stroom uitvalt.